בריא: תפוחים אפויים

בריא: תפוחים אפויים

קל להכנה, קליל לאכילה, מתוק וטעים, ואפילו לא נורא משמין

לא במקרה תפוחים אפויים הם קינוח ותיק וקלאסי: התפוחים נותרים נהדרים גם לאחר האפייה, מה עוד שמוסיפים להם מעט סוכר, צימוקים, אבקת קינמון וסילאן, שמחמיאים להם ביותר. הטעם, כפי שאפשר להבין מרשימת השותפים, נהדר: חמוץ־מתוק וקינמוני. הריח המשגע וקלות ומהירות ההכנה מכריעים בעד הקינוח הזה בכל פעם מחדש

  • תפוחן (מומלץ)
  • תבנית אפייה

(6 מנות)

תפוחי עץ ירוקים מזן גרני סמית, רחוצים ויבשים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1 כפית קינמון טחון
1/2 כוס צימוקים
15 גרם חמאה
1/4 כוס מים או יין מתוק
6-5 כפות סילאן או דבש

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  2. מניחים את התפוחים על קרש החיתוך ומוציאים את הליבות בעזרת תפוחן (או סכין). אוחזים כל תפוח וחורצים לרוחבו, בסכין, חתך שרק חודר את הקליפה. מניחים את התפוחים בתבנית, ברווחים קטנים.
  3. שמים בקערה את הסוכר, הקינמון הטחון והצימוקים ומערבבים היטב. ממלאים כל תפוח, בכפית, בתערובת.
  4. חותכים את החמאה לקוביות ומניחים קובייה בראש כל תפוח. יוצקים על כל תפוח מעט סילאן או דבש.
  5. יוצקים לתחתית התבנית את המים או היין.
  6. אופים כ־40 דקות, עד שקליפת התפוחים מקומטת מאוד וסכין ננעצת בהם בקלות. אם התפוחים עדיין קשים מעט, אופים 5 דקות נוספות.
  7. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לצינון קל. מניחים כל תפוח בצלוחית, יוצקים מעט מהסירופ שהתקבל בתבנית ומגישים. אפשר להגיש כל תפוח עם כדור גלידה או תלולית קצפת.

בכלי סגור במקרר, עד 4-3 ימים. לפני ההגשה מחממים בעדינות במיקרוגל או 7-6 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני.

  • נעים להכיר: גרני סמית
    זן התפוחים המתאים להכנת הקינוח הזה ולאפיית תפוחים בכלל (בעוגות, למשל). בשרם קשה, עמיד באפייה, ומתקבל אחריה רך אך לא מתפרק. טעמם החמצמץ משתלב נהדר עם טעמי המרכיבים המתוקים המתווספים אליהם. שמו של הזן קשור בסיפור הולדתו – בבוסתן עצי פרי של סבתא בשם אן סמית, גברת אנגלייה שחיה בניו זילנד, והופתעה לגלות את עץ התפוחים הירוקים והמבהיקים בגנה. נכדיה, לאחר מותה, דאגו לפרסם את
    הזן החדש תחת השם גרני סמית – על שמה (Granny Smith, "סבתא סמית").
  • נעים להכיר: תפוחן
    סכין ייעודית להוצאת ליבות תפוחי עץ. אחד מאותם אביזרי מטבח זולים שלא תופסים מקום ועזרתם גדולה. קצה התפוחן עשוי גליל משונן . נועצים
    אותו במרכז התפוח ומחדירים בתנועה ישרה עד לקצה התחתון של הפרי. כששולפים אותו בחזרה, יוצא עמו גליל ליבת התפוח הקשה, עם גרעיניו.

 

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *