בצק עלים במלית בשר טחון

בצק עלים במלית בשר טחון

דמיינו בורקס בשר ענקי תוצרת בית. עכשיו דמיינו שאתם מכינים אותו. עכשיו תכינו אותו

לכל אחד יש דודה מקפיאה – כזו שתמיד יש לה מה להוציא מהמקפיא אם פתאום מגיעים אורחים. דודה "במקרה הכינותי מראש". המאפה היפה שלהלן אידיאלי גם להקפאה. מנה ראשונה או עיקרית, ביום של חול או בארוחה חגיגית, קצת מתפוררת אבל שלא יישאר ממנה אפילו פירור בצלחת

  • כותש שום
  • תבנית תנור
  • נייר אפייה
  • מברשת

למלית
כ־1/2 כוס (50 גרם) צנוברים
1/2 צרור פטרוזיליה, שטופה ויבשה
2 בצלים בינוניים
כ־1/2 סלסילה (100 גרם) פטריות שמפיניון, או אחרות
2 כפות שמן זית או קנולה
300 גרם בשר בקר טחון
5 שיני שום, קלופות
עלעלים מ־6 גבעולי תימין טריים
1/2 1 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
לבצק ולהרכבת המנה
1/2 ק"ג בצק עלים מרודד קפוא, שהופשר במקרר
לרידוד: מעט קמח
להברשה: 1 ביצה
אפשרות לזרייה: מעט שומשום

  1. המלית: מחממים מחבת קטנה על להבה בינונית. מפזרים בה את הצנוברים ומטגנים תוך טלטול המחבת כ־2 דקות, עד שהם מתחילים לקבל סימני צריבה. מניחים בצד.
  2. מכינים את הירקות: מסירים מהפטרוזיליה את חלקי הגבעול החשוף וקוצצים את העלים. קולפים את הבצלים וחותכים לקוביות קטנות. רוחצים בעדינות את הפטריות ומייבשים אותן. מסירים כ־1 ס"מ מהרגליים וחותכים את הפטריות לחתיכות קטנות.
  3. יוצקים למחבת גדולה את השמן ומחממים כדקה על להבה בינונית־גבוהה. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, כ־5 דקות, עד שהוא מזהיב מעט. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד כ־7 דקות עד שנוזלי הפטריות מתאדים.
  4. מגבירים את עוצמת הלהבה לגבוהה ומוסיפים את הבשר. מטגנים 5-4 דקות, במהלך הטיגון מפוררים את הבשר לחתיכות קטנות (בכף עץ). עד שהוא משנה את צבעו לאפור בהיר ועדיין נותר רך. כדקה לפני תום הטיגון, כותשים את שיני השום למחבת ומערבבים. מסירים מהכיריים. אם ניגרים נוזלים, מוציאים אותם בעזרת כף.
  5. מוסיפים למחבת את הפטרוזיליה, עלעלי התימין, מלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך. מניחים לצינון במשך כ־ 20 דקות, מערבבים מדי פעם.
  6. הבצק: מקמחים במעט קמח את משטח העבודה ומניחים לצדו תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. פותחים את גליל הבצק כך שיתקבל מלבן באורך 34 ס"מ. מסירים את הניילון ומניחים את הבצק על משטח העבודה.
  7. חוצים את הבצק כך שיתקבלו שני מלבנים באורך 34 ס"מ וברוחב 12-10 ס"מ. מניחים חלק אחד בתבנית ומפזרים עליו את מלית הבשר. משאירים שוליים ברוחב כ־1 ס"מ ללא מלית.
  8. מפזרים מעט מאוד קמח על מלבן הבצק השני, ומקפלים אותו לאורכו (ראו איור 1). חותכים בו חתכים, ממרכז המלבן עד לקיפול, במרחק של 2 ס"מ זה מזה (איור 2). פותחים ומניחים את הבצק בזהירות ובזריזות על המלית.
  9. מיישרים ומצמידים את שולי הבצק העליון לתחתון (אפשר בלחיצת מזלג, ראו איור 3).

    1. מקפלים את הבצק

    bazek basar (3)

    2. חותכים בו חתכים

    3. מצמידים את הבצק העליון לתחתון ומהדקים

  10. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומאחסנים במקרר חצי שעה לפחות.
  11. בינתיים, מחממים תנור ל־220 מעלות.
  12. מוציאים את התבנית ומסירים את הניילון. טורפים את הביצה ומברישים בה את הבצק. נזהרים שלא למרוח ביצה על החתכים. אם
    רוצים, מפזרים שומשום.
  13. אופים כ־25 דקות, עד שהמאפה תופח ופניו זהובים מאוד. אם המאפה משחים יתר על המידה מכסים אותו ברדיד אלומיניום וממשיכים לאפות עד תום הזמן. מוציאים מהתנור ומגישים.

עד 3 ימים, מכוסה במקרר. מחממים בתנור (180 מעלות) לפני ההגשה.

  • בצק עלים: שני דברים שחשוב לזכור כשמשתמשי ם בו –
    1. להעביר אותו מהמקפיא למקרר כ־8 שעות לפני האפייה, להפשרה.
    2. להכניס אותו לתנור החם כשהוא קר מאוד. לכן, לאחר הרכבת המאפה ולפני אפייתו, מחזירים אותו למקרר ורק אז לתנור החם.
  • המלית: אפשר להחליף את הבשר בשווארמה הודו נקבה טחון, לגוון בסוגי הפטריות או לוותר עליהן, ואפשר להוסיף עשבי תיבול לפי הטעם.
    כדי שהמלית לא תחמם את הבצק, מצננים אותה לטמפרטורת החדר ורק אז מוציאים את הבצק ומרכיבים את המנה.
  • תכפילו ותקפיאו: בצק עלים נמכר בגלילים במשקל ק"ג אחד – כמות שתספיק לשני מאפים. לכן זו הזדמנות להכין כמות כפולה של מלית ולהכין
    מאפה אחד להגשה ואחד להקפאה. את המאפה המיועד להקפאה מכינים בהתאם להנחיות אך לא מברישים בביצה טרופה ולא אופים. רק עוטפים
    בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא (עד חודשיים). כשרוצים, ממשיכים בהכנות החל מסעיף 11 במתכון (כן, מכניסים את המאפה לתנור החם
    כשהוא קפוא!).

שחקו עם הטעמים
אפשר להחליף את בשר הבקר בשווארמה הודו נקבה טחון, לגוון בסוגי הפטריות או בכלל לוותר עליהן, ואפשר להוסיף עשבי תיבול לפי הטעם.

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.