אפרסקים מבושלים ברוטב וניל

אפרסקים מבושלים ברוטב וניל

כמה אלגנטי – ככה פשוט: קינוח מופלא של קיץ

האפרסקים זכו בכול – ייחוס מכובד, צבע פסטלי נעים, ריח כובש, עסיסיות מרווה, ויטמינים טובים וטעם מעודן ומשובח. בנוסף לזלילה, הם מתאימים מאוד גם לבישול ולאפייה – מתרככים כמו שצריך וחוברים בהצלחה למרכיבים אחרים. לטעמם הנצחי של האפרסקים מצטרף כאן טעמו המלכותי של הווניל. שיהיה לכם יום מתוק!

  • סיר גדול עם מכסה
  • שיפוד עץ
  • כף מחוררת
  • כלי עם מכסה (לאחסון)

(4 מנות)

4 כוסות (1 ליטר) מים
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
2 מקלות וניל
8 אפרסקים בינוניים, לא רכים, שטופים
3-2 כפות מיץ לימון טרי

  1. יוצקים את המים לסיר ומוסיפים את הסוכר.
  2. מניחים את מקלות הווניל על קרש החיתוך. מייצבים   את אחד המקלות ובעזרת סכין חוצים אותו לאורכו. חוצים כך גם את המקל השני. מוסיפים את שני המקלות החצויים לסיר. מערבבים. מניחים את הסיר על הכיריים ומחממים על להבה בינונית־גבוהה – ללא כיסוי וללא ערבוב נוסף – עד לרתיחה. כשהנוזל רותח, מנמיכים את הלהבה לבינונית־נמוכה מערבבים ומבשלים עוד כ־ 2 דקות עד שכל הסוכר נמס.
  3. בינתיים, אוחזים באפרסק הפוך (צדו התחתון כלפי מעלה), וחורצים על ה"קו" שמסומן מבסיס האפרסק חתך עדין שרק חודר את הקליפה, מסביב לכל האפרסק. חורצים כך את כל האפרסקים.
  4. לאחר שהסוכר נמס, מכניסים את האפרסקים לסיר,   מכסים במכסה ומבשלים 7-5 דקות, בהתאם למידת הקושי של האפרסקים. פותחים את המכסה, הופכים בעזרת שתי כפות את האפרסקים, מכסים ומבשלים עוד 5 דקות. פותחים את הסיר ונועצים קצה שיפוד באחד האפרסקים. השיפוד אמור להינעץ באפרסק, אך לא בקלות רבה מדי, והקליפה אמורה להתחיל להינתק מהפרי במקום החתך. אם אף לא אחד, או רק אחד, משני סימנים אלה לא מתקיים – מכסים את הסיר, מבשלים 2 דקות נוספות ובודקים שוב.
  5. מוציאים בכף מחוררת את האפרסקים מהסיר, אך לא מסירים אותו מהכיריים. מעבירים את האפרסקים לכלי. סוחטים לתוך הסיר 2 כפות מיץ לימון, מערבבים וטועמים בזהירות (הנוזל רותח!). אם רוצים, מוסיפים כף מיץ נוספת. מגבירים מעט את הלהבה. מבשלים 10 דקות (ללא כיסוי), עד שהסירופ מצטמצם קצת. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון לטמפרטורת החדר.
  6. כשהאפרסקים מתקררים מעט למגע יד אך עדיין חמימים,   קולפים מהם את הקליפה (בידיים או בעזרת קצה סכין) ומניחים בכלי. יוצקים עליהם את הסירופ הצונן, סוגרים ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (ועד יום) לפני ההגשה. מגישים כל אפרסק עם מעט מהסירופ.

עד 4 ימים, במקרר.

  • הקינוח הזה הוא דרך מעולה לנצל אפרסקים קשים מעט, שנקטפו לא בשלים לגמרי. לאחר הבישול, הם יהיו רכים אך עדיין נגיסים. אפשר, כמובן, להשתמש להכנת המנה באפרסקים בשלים, אך מוטב שלא יהיו רכים מאוד, על מנת שלא יתרככו יתר על המידה בבישול.
  • הווניל מוסיף למנה ארומה נהדרת וטעם מיוחד. גרגרי הווניל הזעירים, המשתחררים מהתרמיל (המקל) במהלך הבישול, מעניקים לסירופ הסוכר גם מראה מנוקד ואופנתי. בניגוד לדעה הרווחת, מחירו של מקל וניל, בחנויות תבלינים ובשווקים, אינו יקר. אפשר לקנות מקלות וניל מראש ולאחסן בשקית או בצנצנת סגורה למשך זמן (כחודשיים). תרמיל שנראה מיובש אפשר להחיות בקלות על  ידי השרייה של מספר דקות במים רותחים, שאחריה מייבשים אותו ומשתמשים לפי הצורך.
  • אל תזרקו את מקלות הווניל! לאחר בישול האפרסקים, אפשר לעשות במקלות הווניל שימוש נוסף: שוטפים אותם בעדינות, מייבשים ומכניסים לצנצנת נקייה ויבשה. ממלאים סוכר כך שיכסה את המקלות, סוגרים ומאחסנים במקום קריר ויבש. לאחר שבוע מקבל הסוכר את טעמו של הווניל ואתם  מקבלים סוכר־וניל תוצרת בית שיכול להישמר למשך זמן. בכל פעם שמשתמשים בחלק מהסוכר, ממלאים את הצנצנת בסוכר חדש כך שהתרמילים לא יישארו חשופים.

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.